Nepřijali vaše díte na střední uměleckou školu? Co dál?

Jaké jsou následné možnosti?
Zjisti více
Přijímací zkoušky na střední uměleckou školu

Jaké jsou další možnosti pro žáka, kterého nepřijali na uměleckou školu?

Prvním krokem po neúspěšném přijímacím řízení je podat odvolání. Neúspěšní uchazeči, jejichž odvolání nebylo vyřízeno kladně, mají další možnost dostat se na výtvarný i nevýtvarný obor na jaře. Umělecké školy s lednovým termínem přijímacích zkoušek vypisují na jaře druhé kolo, kdy doplňují případná volná místa. Můžete podat přihlášku na střední školy a učiliště s uměleckou profilací. Školy vypsané níže jsou řazeny ke školám, na které můžete podat další dvě přihlášky k přijímacímu řízení.

Žák se umístil těsně pod čarou? Podejte odvolání

Pokud se žák umístil v celkovém bodovém hodnocení „těsně pod čarou“ počtu přijatých žáků, má ještě šanci, podejte odvolání. Řada uchazečů podává přihlášku na dvě školy nebo na dva obory stejné školy. Někteří z nich úspěšně složí obě zkoušky. Musí si proto vybrat jednu z možností a zápisový lístek odevzdávají pouze na jednom místě. Na druhém místě se pak uvolní místo. Škola může doplnit místo žáky umístěné “pod čarou”. Odvolání se podává do tří pracovních dnů a podrobnosti se dočtete v informacích vzdělávacího centra Eduin.

Výtvarné školy a obory s jarním termínem přijímacích zkoušek

Nevzdávejte se a zkuste další šanci

Pokud vás nezaujala uvedená nabídka škol, další možností je zkusit přijímačky na uměleckou školu za rok. Dítě může nastoupit do prvního ročníku jakékoliv střední školy a mezitím se připravovat na přijímačky pro následující školní rok. Roční příprava žáka výrazně posune. V případě, že se žák nedostane na svou vysněnou školu ani za rok, investice času do tvorby rozhodně není ztracený čas, slouží k seberozvoji a kultivaci ducha.

 

Tvorba jako koníček

Poslední možnost kterou zde zmíním je ponechat si tvorbu jako koníček. Tvorba život výrazně obohacuje, posiluje psychiku a dodává životu hlubší smysl. Přináší relax a vyvažuje řadu pracovních činností. Proto je další možnost ponechat si tvorbu jako koníček a celoživotní zálibu.

Kurzy na jaře

Naše kurzy pro danou věkovou skupinu běží po celý školní rok. Během jara dále rozvíjíme a udržujeme dovednosti realistického zobrazování a zároveň prohlubujeme individuální tvorbu žáka o volné a fantazijní úkoly. Máme více času věnovat se každému žáku zvlášť.

 

Autorka článku

Tuto lekci pro tebe připravila malířka Denisa Belzová, lektorka a zakladatelka Start-Art, bývalá učitelka SŠUP Ústí nad Orlicí. Denisa vyučuje přípravu na talentové zkoušky v tyto dny:
PO 15.15 –⁠⁠⁠ 17.30, ÚT 15.15 –⁠⁠⁠ 17.30, ST 15.15 –⁠⁠⁠ 17.30

Napiš nám vzkaz

Nejednodušší a nejrychlejší způsob, jak se s námi můžeš spojit, je zajisté pomocí přímého kontaktního formuláře.

kontaktujte nás

Přihlašte se k odběru novinek

Rádi bychom vás pozvali k odběru novinek Start-art. Nyní vám již neunikne žádná důležitá zpráva ani nově otevřený kurz.

Těšíme se na vaši návštěvu.

Vaše přihlášení proběhlo úspěšně